Манчестър Сити полага усилия да си осигури услугите на Рафаел Леао. Звездата на Милан още не е подновил договора си с “росонерите” и това го прави примамлива хапка на трансферния пазар.

Вчера “Гадзета дело Спорт” написа, че португалският нападател е склонен да приеме офертата на Милан и да преподпише срещу годишна заплата от 6,5 млн. евро, което е 4 пъти повече от сегашното му възнаграждение. Тази сума обаче бледнее спрямо предложението на Ман Сити. “Гражданите” са готови да плащат на Леао по 12 млн. евро годишно. 

Представители на английския клуб са в постоянен контакт с бащата на нападателя. Леао се чувства отлично в Милано, но едва ли ще устои на изкушението да заиграе под ръководството на Пеп Гуардиола и да печели много повече, отколкото в Италия. 

Настоящият договор на Леао с Милан е до 2024 година. Ако той откаже да го удължи, това ще доведе до битка за подписа му между Ман Сити, Челси, Арсенал и Манчестър Юнайтед. 

Снощи португалският национал се похвали в социалните мрежи, че е подновил тренировки с Милан, като написа: “Отново у дома”.